Belangrijkste dingen om te overwegen bij het kopen van cryptocurrency

Hoewel de cryptomarkten de afgelopen maanden in een bear-trend zijn geweest, is de interesse in cryptocurrency nog steeds groot. Elke dag maken nieuwe investeerders de sprong naar crypto-activa. Aangezien de markt zich blijft stabiliseren, zullen de investeringen in cryptocurrency alleen maar toenemen.

Bij het investeren in digitale activa zoals cryptocurrencies, is het belangrijk om een strikte strategie te volgen en te focussen op het begrijpen van de belangrijkste drijfveren van de waarde van een munt.

1. De zakelijke propositie

Crypto-projecten zijn net als elk ander bedrijf of startup. Goede bedrijven lossen grote problemen op en voorzien in behoeften. Hetzelfde geldt voor crypto-startups. Zijn ze een probleem aan het oplossen?

Bij het investeren voor de lange termijn is het belangrijk om het team achter het project, hun missie, hun plan om die missie te bereiken en hun algehele enthousiasme te evalueren. Focus op prospects met echte waarde en blijf uit de buurt van twijfelachtige projecten met duistere oprichters.

Dit is ook een goed moment om te kijken naar de functie van de cryptocurrency die ze verkopen. Is het een beveiligingstoken? Dit betekent dat iedereen die een munt bezit, ook een stuk van het bedrijf bezit, net als een aandeel. Of is het een utility-token? Dit soort tokens wordt ingewisseld voor services op de blockchain.

Gezien de zakelijke propositie van het project, zullen beleggers niet bezwijken voor een hype of “fomo”.

Prijsgeschiedenis

Cryptocurrencies zijn zeer volatiel. Dit komt door speculatie, hype, pomp- en stortregelingen en een gebrek aan regelgevend toezicht. Kijkend naar de prijsgeschiedenis van een munt vertelt een verhaal.

Over het algemeen zijn de goedkopere munten met lagere marktkapitalisaties gevoeliger voor pomp- en stortschema’s. Beleggers die dit onderkennen, kunnen onnodige verliezen voorkomen.

De prijs van een munt kan ook correleren met andere muntprijzen, beursbewegingen of wereldgebeurtenissen. Als de prijs van Bitcoin bijvoorbeeld snel stijgt, dalen de meeste altcoins in prijs. Dit komt omdat Bitcoin de belangrijkste munt is die wordt gebruikt om andere altcoins te verhandelen. Een toename van het kopen van Bitcoin leidt tot een toename van de verkoop van altcoins. Dit verhoogt de prijs van Bitcoin en altcoins naar beneden. Hou koers van bitcoin goed in de gaten. Vergeet niet om recensies van exchanges zoals bitvavo te lezen.

Een andere belangrijke factor om te overwegen is het aantal beurzen waarop de munt momenteel wordt verhandeld. Is de munt verkrijgbaar op de meeste grote beurzen of alleen op de kleinere beurzen? Aankondigingen over het toevoegen van munten aan grote uitwisselingsplatforms zoals Binance kunnen de prijs aanzienlijk beïnvloeden.

Net als bij aandelen is het essentieel om te begrijpen waarom de prijs van een munt op en neer beweegt, om de langetermijnwaarde ervan te evalueren.