Een doorlopend krediet afsluiten, zul je dit nog doen na de bubbel uit 2010? Er is van alles mogelijk, lees het snel door in dit handige artikel

Ooit gekeken naar een doorlopend krediet? Slechte leningen lijken tegenwoordig een hot item te zijn. In feite, als je een slechte lening nodig hebt, zul je waarschijnlijk een overvloed aan informatie vinden. Kijk of dit bekend klinkt. Je hebt een lening nodig. Misschien wilt u een auto kopen, zich inschrijven op de universiteit, of een lening voor woningverbetering afsluiten. Of misschien bent u de eerste keer dat u een huis koopt en bent u op zoek naar een hypotheek. Het probleem is dat u een slechte krediethistorie heeft en bang bent dat u geen kredietverstrekker kunt vinden.

Is het ook mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten?

Maar dan doe je een beetje onderzoek naar slechte kredietleningen en vind je dat, ziedaar, er zijn leningen voor mensen met een slecht krediet beschikbaar! In feite wil iedereen je een lening geven. Leningen voor auto’s, hypotheekleningen, studentenleningen, persoonlijke leningen, leningen voor zowat alles wat je wilt. Niet alleen leningen, maar ook creditcards. Waarom, wie had ooit gedacht dat het zo makkelijk zou zijn om een lening te krijgen als je kredietgeschiedenis zo somber is?

Je kunt dus best een persoonlijke lening gebruiken?

  • Laten we gewoon even stoppen. Vraag jezelf af: “Waarom wil iedereen zo graag krediet aan mij verlenen als mijn kredietgeschiedenis zo slecht is?”
  • De vraag kan in twee woorden worden beantwoord — Tuurlijk, je kunt gemakkelijk genoeg een slechte lening krijgen. Maar je zult “betalen door de neus” als het gaat om de rente.
  • Dus “Wat is de ‘big deal’ over het betalen van een beetje hoger tarief?” vraag je je af.

Laten we eens kijken naar een paar cijfers.

Stel dat je een auto wilt kopen. Na lang zoeken vind je de ‘perfecte’ auto voor 20.000 dollar. Dus u vraagt een autolening aan en krijgt een lening zonder problemen, maar vanwege uw slechte krediet moet u 20% rente betalen. Bij een lening van 60 maanden bedraagt uw maandelijkse betaling $529,88.

  1. Als uw krediet erg goed was, had u dezelfde 60 maanden durende lening kunnen krijgen tegen een rente van slechts 10%, met maandelijkse betalingen van $424,94.
  2. Het komt erop neer dat u gedurende de looptijd van de lening een extra $6.296,40 aan rente heeft betaald die u NIET zou hebben betaald als u de lening tegen 10% rente had gekregen. Uw slechte kredietlening zal u $6.296 meer hebben gekost VOOR DEZELFDE AUTO!

Maar als u denkt dat dat slecht is, kijk dan eens naar een woninghypotheeklening!

  1. Stel dat u een huis van $100.000 wilt kopen en u bent gewoon blij dat u een geldschieter vindt die u een lening van 30 jaar wil geven ondanks uw slechte krediet. Hij zal u 12% rente in rekening brengen, en uw maandelijkse betaling zal $1.028,61 bedragen.
  2. Als uw krediet niet zo slecht was geweest, had u de lening kunnen krijgen voor een tarief dat dichter bij 9% ligt. Als uw krediet zeer goed was geweest, had u misschien slechts 6% rente in rekening gebracht en zou uw maandelijkse betaling $599,55 zijn geweest.