Cryptocriminelen kwamen weg met $ 5 miljard minder in 2020 omdat de inkomsten uit zwendel daalden

 

De opbrengsten van cryptocriminaliteit zijn in 2020 met meer dan $ 5 miljard gedaald als gevolg van toenemende naleving van de regelgeving door crypto-uitwisselingen en afnemende oplichting.

 

Cryptocriminelen kwamen weg met $ 5 miljard minder in 2020 omdat de inkomsten uit zwendel daalden

 

 

De inkomsten uit cryptogerelateerde criminaliteit zijn in 2020 met meer dan de helft gedaald volgens het jaarverslag van Chainalysis over dit onderwerp.

 

Cybercriminelen verdienden ongeveer $ 5 miljard minder dan de $ 10 miljard plus waarmee ze in 2019 wegkwamen, wat neerkomt op een daling van 53%. Voorspelling verge koers is omhoog.

 

 

Transacties met illegale fondsen zijn zelfs nog sneller gedaald dan het totale volume van die fondsen, van 2,1% van alle geanalyseerde transacties in 2019 tot slechts 0,34% vorig jaar.

 

Van de acht categorieĆ«n transacties die door Chainalysis als ‘illegaal’ worden beschouwd, daalde de hoeveelheid cryptovaluta in dollars die door oplichting werd ingenomen het meest, met 71% tot $ 2,6 miljard, grotendeels als gevolg van het feit dat het PlusToken-schandaal van meerdere miljarden dollars uit 2020 tot nu toe.

 

Het totale volume aan cryptocriminaliteit – inclusief de opbrengsten van misdrijven en de pogingen om het wit te wassen – daalde van meer dan $ 20 miljard in 2019 tot ongeveer $ 10 miljard vorig jaar. Chainlink koers verwachting is positief.

 

Maar het is niet allemaal goed nieuws en misschien wel het meest alarmerende deel van het rapport is de bevinding dat ransomware-gerelateerde diefstal tussen 2019 en 2020 met 311% is gestegen, wat neerkomt op een bijkomend verlies van meer dan $ 250 miljoen in 2020 in vergelijking met 2019.

 

Zelfs met een jaar-op-jaar toename van ransomware en darknet-marktactiviteit, zegt Chainalysis dat de vooruitzichten op cryptocriminaliteit “nog nooit zo goed zijn geweest”, dankzij recente vorderingen in regelgevende en nalevingsprocessen.

 

“Het goede nieuws is drieledig: de aan cryptovaluta gerelateerde criminaliteit neemt af, het blijft een klein deel van de algehele cryptocurrency-economie en het is relatief kleiner dan het bedrag aan illegale fondsen dat in traditionele financiĆ«n wordt gebruikt.”

De conclusies van Chainalysis komen in grote lijnen overeen met die van een recent rapport van beveiligingsbedrijf CipherTrace, dat ontdekte dat cryptogerelateerde criminaliteit in 2020 met 57% is gedaald.

 

 

Volgens Chainalysis is de grote toename van ransomware te wijten aan de introductie van “nieuwe soorten die grote sommen geld binnenhalen van slachtoffers”, die, in combinatie met reeds bestaande soorten ransomware, goed waren voor bijna $ 350 miljoen aan diefstal van cryptocurrency in 2020.

 

Hoewel de oorsprong van ransomware-aanvallen ongelijk en willekeurig lijkt, is Chainalysis van mening dat de infrastructuuraanvallers crypto in contanten moeten witwassen “mogelijk wordt gecontroleerd door slechts een paar belangrijke spelers”, vergelijkbaar met de oorsprong van de ransomware zelf.

 

 

Chainalysis merkt ook op dat de toenemende verzameling van persoonlijk identificeerbare informatie van uitwisselingen criminelen in feite heeft gedwongen “te vertrouwen op een verrassend kleine groep dienstverleners” om onrechtmatig verkregen cryptovoorraden in fiat te ruilen.

 

“Op de lange termijn zullen (nalevings) inspanningen door beurzen ook een deel van de prikkel wegnemen om cryptocurrency te gebruiken bij criminele activiteiten, aangezien het veel moeilijker zal worden voor cybercriminelen om cryptocurrency om te zetten in contanten als ze geen beurzen kunnen gebruiken. ‘

Vorige maand kondigde het ministerie van Justitie aan dat het $ 454.000 aan cryptocurrency in beslag had genomen van een ransomware-operator; de buste is het resultaat van een samenwerking met Chainalysis.