Manieren om de inruilwaarde te verbeteren

# 1 Kennis is macht, doe je onderzoek

Voordat u naar de dealer gaat, gaat u online en ontdekt u wat de gemiddelde inruilprijs van uw auto is. Op die manier weet u als het gaat om onderhandelingen met de dealer of hun aanbod eerlijk is of niet. Er zijn verschillende betrouwbare bronnen online waar u deze informatie kunt vinden en waar u online auto taxeren kan. U kunt sites bekijken zoals Edmunds, Kelley Blue Book en Canadian Black Book. Omdat elke auto anders is, mag de inruilwaarde die deze sites aanbevelen alleen als algemene richtlijn worden gebruikt.

Als je eenmaal een idee hebt van de prijsklasse waar je voertuig onder valt, kijk dan eerlijk naar je auto. Overweeg het aantal kilometers, de algehele staat en welke reparaties het nodig heeft. Door die elementen in de vergelijking te betrekken, krijgt u een beter beeld van wat uw voertuig waard is en kunt u waarde auto berekenen rdw.

Wees gewaarschuwd: de prijs die u krijgt, zal waarschijnlijk een stuk lager zijn dan u had verwacht. Het feit is dat je nooit zoveel voor een voertuig krijgt als je er oorspronkelijk voor betaald hebt. Op het moment dat een voertuig van een dealerkavel wordt gereden, daalt de waarde ervan.

# 2 Weet hoe de dealer denkt

Het is belangrijk om te begrijpen hoe de dealer een inruiltransactie benadert. Omdat ze uiteindelijk beslissen of ze je inruil accepteren of niet. Het merendeel van de dealers staat te popelen om uw gebruikte auto in te nemen. Inruilen is een aanzienlijk winstpunt voor dealers, omdat ze doorgaans meer zullen verdienen aan de verkoop van een gebruikte auto versus een nieuwe.

Een dealer zal u er snel op wijzen dat zij verantwoordelijk zijn voor de revisie van het voertuig. Maar toch blijft de winstmarge op een inruilverkoop gemiddeld hoger dan die van de verkoop van nieuwe auto’s. Dus, tenzij uw voertuig een emmer roest is, wil de dealer het waarschijnlijk net zo graag als u er vanaf wilt.

Tot slot, waar een dealer het meest om geeft, is hoe snel uw auto naar verwachting aan een andere koper zal verkopen. Hier spelen veel factoren een rol. Zo kunnen stijgende gasprijzen de verkoop van grote gasslurpende vrachtwagens schaden. Tegelijkertijd kan dezelfde situatie de waarde van kleinere, zuinigere auto’s verbeteren.

# 3 Aparte inruil- en nieuwe autotransacties

Als u in uw voertuig handelt, is de kans groot dat u van plan bent de opbrengst opnieuw te investeren in de aankoop van een nieuwe (of nieuw voor u) auto. Mocht dat het geval zijn, trek dan een duidelijke grens tussen de inruil- en nieuwe auto-onderhandelingen.

Als het inruilproces wordt vermengd met de onderhandelingen over de aankoop van een nieuwe auto, kan de verkoper proberen je op te lichten tot een slechte deal. Verkopers praten over de twee transacties alsof ze een pakket zijn, en u zult er slechter voor zijn. De vele variabelen die betrokken zijn bij de aankoop van een nieuwe auto, zoals het financiële tarief, de prijs van een nieuwe auto en het aanbetalingsbedrag, moeten afzonderlijk worden onderhandeld en mogen de prijs van uw inruil niet beïnvloeden.

Wees hier stevig in.